Při zásahu protikorupční policie byl postřelen policista

Praha - Při policejní akci ve Středočeském kraji byl dnes postřelen policista. Podle mluvčího protikorupční policie Jaroslava Ibeheje není zraněný muž v ohrožení života. Další informace policie zveřejní až ve středu. Na incident upozornil server tn.cz. Podle serveru Novinky.cz je zraněným mužem příslušník Útvaru rychlého nasazení, který detektivům asistoval při zatýkání. Střílelo se prý v obci Herink v okrese Praha-východ.

Podle serveru Novinky.cz chtěla protikorupční policie nad ránem zatknout jednoho muže. Kvůli podezření, že může být ozbrojen, si přizvala na pomoc Útvar rychlého nasazení (URNA). Podle důvěryhodného zdroje Práva zasahující specialisté před zatýkáním v domě zakřičeli standardní výzvu „policie“, jakmile se ale dostali dovnitř, podezřelý po nich začal střílet a jednoho muže zasáhl.

„Policista to dostal trošku pod vestu, ale mělo by jít jen o škrábnutí. Ten, co střílel, byl pouze jeden a jeho zatčení jinak proběhlo v pořádku a bez použití zbraní ze strany zasahujících policistů,“ uvedl důvěryhodný zdroj Práva. „Dopadlo to v pořádku, měli jsme štěstí,“ dodal bez dalších podrobností šéf URNA Libor Lochman.

Ibehej nechtěl upřesnit, v jakém útvaru postřelený policista slouží. Uvedl ale, že byl zraněn při akci protikorupčního útvaru. Mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová pouze potvrdila, že jeden z policistů se stal při zákroku v okolí Prahy cílem střelce. „Intenzivně komunikujeme se státním zástupcem kvůli určení právní kvalifikace,“ dodala.