Zmizelé dívky jsou v pořádku. Policie je našla v Mnichově Hradišti

Praha - Policisté nalezli dvojici mladých dívek z Prahy, které rodina od včerejška pohřešovala. Čtrnáctiletá Adéla Uhlířová a jedenáctiletá Marie Sémová se nacházely v jeskyni v Mnichově Hradišti. Podle prvních informací jsou v pořádku. Sestřenice se šly v neděli odpoledne projít, domů už se ale nevrátily, nepodaly o sobě žádnou zprávu a jejich mobilní telefony byly až dosud vypnuté.

Po dívkách pátraly desítky policistů a detektivů, nejprve v Praze, poté i napříč republikou. Nakonec pátrání šťastně skončilo zhruba kolem půk čtvrté odpoledne v Mnichově Hradišti - respektivě jeskyni jednoho z tamních parků. Policisté dvojici dívek vypátrali zřejmě na základě oznámení od obyvatel.

Dívky byly včera naposledy spatřeny kolem půl sedmé večer v ulici Pšenčíkova v Praze 4 - Kamýku. Starší z dívek odešla krátce před 16. hodinou z domova v Letovské ulici v pražských Letňanech, její mladší sestřenice opustila domov v Libušské ulici v Praze 4 mezi 17:30 a 18:00. Doma obě sdělily, že se jdou projít po městě, ale neřekly kam a s kým.

„Rodina nejprve hledala dívky sama. Kolem 22:30 pak pohřešování nahlásila na jedno z místních oddělení policie na Praze 4,“ sdělila ještě v době pátrání policejní mluvčí Jana Rösslerová.