V únoru nás žádná sibiř nečeká, teploty budou většinou nad nulou

Praha – Podle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu nás v únoru žádné silné mrazy nečekají a nedají se čekat ani žádné přívaly sněhu. Únor by měl být totiž teplotně průměrný až nadprůměrný, to znamená, že se budou teploty přes den pohybovat lehce nad nulou. Tepleji by mohlo být zejména v období od 10. do 23. února. V únoru se průměrné teploty v Česku pohybují od -1,2 do 1,5 stupně Celsia.

Příští týden by se měly denní maxima pohybovat kolem tří stupňů Celsia, v noci by pak mohl teploměr klesat lehce pod nulu.

V dalších dvou týdnech budou teploty nejspíše nadprůměrné. V nočních hodinách by stále měly klesat pod nulu, ale přes den se už zřejmě vyšplhají až k šesti stupňům. Větší noční mrazy meteorologové očekávají v posledním únorovém týdnu, kdy se bude teplota v noci pohybovat zhruba čtyři stupně pod bodem mrazu. Přes den by měla být průměrná, tedy kolem čtyř stupňů nad nulou.    

Nedají se čekat ani přívaly sněhu. „Srážkově očekáváme období příštích čtyř týdnů průměrné, v prvním týdnu lze očekávat množství srážek podprůměrné,“ uvedl ČHMÚ. Nejvíce srážek se očekává ve druhé polovině měsíce, kdy by se mohly týdenní úhrny dostat nad deset milimetrů. 

Vydáno pod