Dobrý anděl pomáhá už tři roky, pod křídla si ho vzala i Česká televize

Praha - Česká televize se stala mediálním partnerem úspěšného charitativního projektu Dobrý anděl. Nadace už 3 roky finančně podporuje rodiny, kterým do života vstoupila vážná nemoc.  Pokud ještě nejste Dobrým andělem a chcete pomáhat, zaregistrujte se zde.

Dobrý anděl nyní pomáhá asi 1 150 rodinám, které se kvůli péči o nemocné dostaly do finanční tísně. „Za celou dobu existence Dobrého anděla jsme pomohli 1 300 rodinám. Těch, ke kterým se pomoc Dobrých andělů nedostává, je u nás ale ještě poměrně hodně,“ domnívá se zástupkyně nadace Dobrý anděl Michaela Bičíková.

Dárci, takzvaní Dobří andělé posílají pravidelně finanční příspěvky. Nadace pak každý měsíc vybranou částku mezi jednotlivé rodiny rozdělí. Každý Dobrý anděl získává přístup na svůj Andělský účet, kde přesně vidí, komu jeho příspěvek pomohl. Výše příspěvku není nijak omezená.

Od založení nadace 8. listopadu 2011 přispěli Dobří andělé částkou 70 253 744.95 korun. Jen za letošní únor zatím nadace přijala 4 217 421 korun. Dobrých andělů je nyní 26 190, průměrná výše přímého příspěvku je 295 korun.     

Příjemce finanční pomoci vyhledává nadace společně s odbornými lékaři a sociálními sestrami v nemocnicích. „Závěrečný výběr příjemců provádí pouze lékař. Finanční pomoc od nás rodiny s dětmi dostávají již měsíc poté, co doručí vyplněnou žádost potvrzenou lékařem,“ uvádí nadace na svém webu. Rodiny s dětmi ve finanční tísni zde najdou také informace, jak mohou o pravidelnou pomoc požádat.

Bičíková: Pomoc stále potřebuje hodně rodin (zdroj: ČT24)