Policie poslala do vazby muže kvůli 20 let staré vraždě

Plzeň - Za vraždu muže, která se stala před dvaceti lety, poslal Krajský soud v Plzni do vazby podezřelého, kterého v pátek zadržela policie. Vražda se stala v březnu roku 1994, chybělo deset dní, aby byla promlčená.

Policie nalezla ostatky zavražděného muže při domovní prohlídce ve sklepě jednoho z domů v Mariánských Lázních. Kriminalisté údajně dostali tip a věděli s jistotou, kde je tělo ukryté. Našli je zalité v betonu ve sklepní jímce, napsal server Novinky.cz.

Kriminalisté zadrželi v pátek sedmačtyřicetiletého muže z Mariánských Lázní pro podezření z vraždy, které se údajně dopustil již v březnu 1994 na tehdy šestašedesátiletém muži. „Z důvodu probíhajícího intenzivního vyšetřování policie nebude poskytovat další informace,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Vražda by byla promlčená po 20 letech od skutku, které uplynou za deset dní. Vzhledem k tomu, že kriminalisté vypátrali tělo oběti i podezřelého, promlčecí doba přestala běžet. Případ byl objasněn díky vynikající spolupráci karlovarských kriminalistů s dozorovou státní zástupkyní krajského státního zastupitelství v Plzni, dodal mluvčí Valenta.