Policie obstavuje majetky Rittigových spolupracovníků

Praha - Vyšetřovatelé začali v minulých dnech obstavovat majetky stíhaných spolupracovníků v kauze lobbisty Ivo Rittiga. Píšou to dnešní Lidové noviny. Konkrétně jde o podnikatele Petra Kmetě a Jana Janků a Rittigova právníka Marka Stubleyho. Ti se však zároveň pokoušejí nemovitosti vyvést z dosahu policie.

Kriminalisté prý obstavují majetek podnikatelů Petra Kmetě, Jana Janků a Rittigova právníka Marka Stubleyho. Všichni jsou stíháni v kauze Rittig za tunelování pražského dopravního podniku a údajnou legalizaci špinavých peněz. Server Lidovky.cz narazil na tyto kroky vyšetřovatelů při mapování majetku obviněných.

Zablokováním jejich majetku se má do budoucna předejít tomu, aby v případě odsouzení bylo možné prodejem těchto nemovitostí umořit škodu způsobenou dopravnímu podniku. Stíhaní se ale zároveň pokoušejí nemovitosti odvést z dosahu policie. Jen u Rittiga k žádným pohybům nedochází, oficiálně totiž v Česku žádné domy či pozemky nevlastní.

Například Stubley se na poslední chvíli snaží převést majetek na svoji manželku, která je v registru již uvedena jako „nabyvatel“ bytu v Černošicích. V okolí Prahy Stubley vlastní také byty a parcely na Zbraslavi či v Letech u Dobřichovic. Právě nemovitost v Letech byla v registru zaplombována tuto středu.

Obvinění v kauze Neograph
Zdroj: ČT24