Těžké zranění ve valdické věznici, policie vyšetřuje pokus o vraždu

Valdice - Ve valdické věznici na Jičínsku napadl odsouzený spoluvězně kladivem. Napadený muž skončil s těžkým zraněním v královéhradecké fakultní nemocnici, policie incident vyšetřuje jako pokus o vraždu. Oba vězni si odpykávají trest za vraždu.

Podle mluvčí věznice Evy Francové se incident stal na pracovišti v areálu věznice. Pětadvacetiletý muž je podezřelý, že před půl jednou odpoledne napadl jedenapadesátiletého spoluvězně kladivem. „Zraněný muž se podrobil v hradecké nemocnici operaci, po celou dobu transportu i pobytu v nemocnici jej střeží vězeňská služba,“ doplnila mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková.

Vězeň podezřelý z vraždy je umístěný na samostatném oddělení. „Kriminalisté dál vyslýchají ostatní spoluvězně a dozorce, kteří byli v době útoku na místě. Motiv útoku vyšetřujeme,“ uvedla Ježková.

Pokus o vraždu ve valdické věznici policie vyšetřovala už v minulosti. Například v roce 2011 napadl Antonín Jóni svého spoluvězně, při rvačce mu dupl na hlavu. Pražský vrchní soud Jóniho vloni poslal za útok na 11 let do vězení. Jóni se hájil tím, že je to spiknutí spoluvězňů, kteří ho chtěli vydírat.