CVVM: Stropnickému důvěřuje polovina Čechů, lépe je na tom jen Babiš

Praha – Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) je mezi lidmi stále oblíbenějším politikem. Důvěřuje mu polovina obyvatel. V tuto chvíli šlape na paty jen ministrovi financí Andreji Babišovi (ANO), který je podle Centra pro výzkum veřejného mínění nejdůvěryhodnějším politikem v zemi - věří mu 53 procent Čechů. O třetí místo se dělí prezident Miloš Zeman, ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier a předseda Úsvitu Tomio Okamura. Průzkum se uskutečnil od 3. do 10. března a zúčastnilo se ho 1 061 lidí.

Důvěryhodnost Martina Stropnického se zvýšila ze 45 na 50 procent. Více si polepšil jen Andrej Babiš, kterému věří 53 procent Čechů. Od posledního průzkumu v prosinci si polepšil o osm procentních bodů.

Výrazně si také polepšili ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) a ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová (ANO), oba shodně o 12 procentních bodů. Jourové nyní důvěřuje 34 procent Čechů a Jurečkovi 17 procent.  

Naopak nejméně lidé důvěřují předsedovi komunistů Vojtěchu Filipovi, nevěří mu 57 procent lidí. V předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga nemá důvěru 53 procenta lidí a jen o dva procentní body lépe dopadl ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD).