Zavraždění muži byli taxikáři, policie varuje ostatní

Praha - Zavraždění mladík a starší muž, jejichž těla se našla v pátek Uhříněvsi, byli taxikáři a někdo je zabil právě kvůli tomu. Policie proto varuje ostatní taxikáře.

Mladšímu zavražděnému bylo 26 a staršímu 60 let. „Byli zavražděni v souvislosti s výkonem tohoto povolání v nočních hodinách ze čtvrtka na pátek,“ uvedla policejní mluvčí Hana Jeřábková. Kriminalisté podle ní už vědí, že pachatel či pachatelé vražd si taxi zastavili v centru Prahy a požádali o odvoz na okraj města. Obě auta policie našla.

Detektivové si podle Jeřábkové uvědomují, že zveřejnění těchto údajů jim může zkomplikovat vyšetřování, ale dospěli k závěru, že v tomto případě je třeba veřejnost informovat a hlavně upozornit pražské taxikáře na rizika spojená s jejich prací.

Pražští kriminalisté aktuálně pátrají po pachatelích dalších dvou vražd, jejichž oběti byly zastřeleny. Jednou z obětí je přitom rovněž taxikář. Tělo dvaačtyřicetiletého muže se našlo už počátkem února v zaparkovaném autě v Lužické ulici v Praze 2.

Kriminalisté porovnávají obdobné případy z minulosti, ještě je ale brzy na potvrzení či vyvrácení jakékoli případné souvislosti mezi jednotlivými případy. Taxikářů bylo v posledních letech zavražděno několik, a to nejen v Praze. Například letos v únoru poslal soud na 19 let do vězení dvacetiletého muže, který loni ubodal taxikářku v Ústí nad Labem.