Pokus o vraždu v Paršovicích: Útočníci odvezli muže do lesa, zbili ho a přejeli

Přerov - Kriminalisté z Přerova vyšetřují pokus o vraždu pětatřicetiletého muže. Podezírají dva jeho vrstevníky, že ho vylákali z hospody, odvezli do lesa, kde ho zbili, a nakonec přejeli autem. Policisté oba podezřelé zadrželi a obvinili z pokusu o vraždu. „Muž utrpěl vážné zranění. Oba obvinění jsou v cele a čekají na rozhodnutí soudu o vazbě,“ potvrdil policejní mluvčí Josef Bednařík.

Incident se odehrál v noci ze soboty na neděli v pohostinství v Paršovicích. Jak zjistila redaktorka České televize Lenka Kratochvílová, útočníci se s napadeným dobře a dlouho znali, kdysi to byli spolužáci.

Podle neoficiálních informací měli dlouhotrvající neshody, které vygradovaly právě v sobotu večer. Vše nasvědčuje tomu, že dva nyní již obvinění muži se rozhodli, že bývalému spolužákovi udělí lekci. „Naložili ho do auta a odvezli do lesa, kde ho z auta vytáhli a bili ho, až zůstal ležet na zemi. Poté nastoupili do vozu a při odjezdu ho přejeli,“ uvedl policejní mluvčí Bednařík.

Přestože byl napadený muž vážně zraněný, dokázal dojít k nejbližšímu domu a požádat o pomoc. „Další okolnosti případu teď policisté vyšetřují,“ řekl Bednařík. Dodal, že v Olomouckém kraji je to letos čtvrtý případ vraždy nebo pokusu o vraždu.

Muži odvezli známého do lesa, zbili ho a přejeli (zdroj: ČT24)