Místo lázeňského pobytu prázdná peněženka, naletěly stovky lidí

Praha - Stovky lidí, kteří si zaplatili zájezd u firmy Lázeňské pobyty z Litomyšle, nikam neodjely. Majitelka vybrala peníze, dovolenou nezařídila, a i přesto, že se na policii sešlo už přes 200 trestních oznámení, společnost inzeruje na internetu dál.

Firma Lázeňské pobyty nasmlouvala stovky, možná i tisíce zákazníků a hotely v celé republice, kterým dluží v součtu miliony korun. Jen v Třeboni objednávala ubytování pro své klienty ve třech hotelích a dluží dokonce i lázním. „Klienti volají, jestli je jejich pobyt uhrazen, a dovídají se, že nikoliv, to znamená, že nepřijedou,“ potvrdil ředitel hotelu v Třeboni Petr Šot.

Policie za posledních několik měsíců nasbírala víc než 200 trestních oznámení. Přesto, že se kauza medializovala, web společnosti dál nabízí zájezdy. „Policie v tuto chvíli nemá možnost, jak zabránit fungování webu,“ varovala mluvčí svitavské policie Anna Štegnerová. Policie majitelce firmy Ludimile Kovalčíkové doručila obvinění z podvodu a žena byla kriminalisty poučena, že bude-li pokračovat v protiprávním jednání, bude podán návrh na vzetí do vazby.

Místo lázeňského pobytu prázdná peněženka: Podvodnici naletěly stovky lidí (zdroj: ČT24)