Policie v souvislosti s vraždami taxikářů zveřejnila podobiznu svědka

Praha - Policie zveřejnila podobiznu muže, po kterém pátrá v souvislosti s vraždami pražských taxikářů. Může jít o svědka, ale možná i přímo o vraha. Detektivům se taky přihlásil člověk, který nabídl stotisícovou odměnu za informace, které povedou k dopadení útočníka.

Policie dnes zveřejnila identikit muže, který může být důležitým svědkem, či dokonce pachatelem v případu zavražděných taxikářů. Nyní se policisté snaží odhalit jeho totožnost. Podobizna byla sestavena během výslechů svědků i práce v terénu. „Proto touto cestou žádáme širokou veřejnost o případná svědectví či informace v případě, že by muže na identikitu někdo poznal a byl by schopen kriminalistům sdělit relevantní skutečnosti, které by vedly k jeho vypátrání,“ sdělila policejní mluvčí Hana Jeřábková.

Lidé podle ní mohou kdykoliv volat na bezplatnou tísňovou linku 158 nebo se obrátit na kteroukoliv policejní služebnu. Dárce, který nabídl za dopadení vraha odměnu 100 tisíc korun, trvá na zachování anonymity, a proto veškeré informace ohledně vypsané odměny bude poskytovat výhradně tiskové oddělení Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. „Právě odměna by mohla být cesta k té informaci, která je pro policii žádoucí. Pokud tu informaci někdo měl, odměna může být tím hybným momentem překonat strach,“ domnívá se Josef Doucha, bývalý kriminalista.

Policie zveřejnila portrét důležitého svědka (zdroj: ČT24)

Policie čelí sériovému vrahovi

První vražda taxikáře se stala počátkem letošního února. Tělo dvaačtyřicetiletého muže se našlo v zaparkovaném autě v Lužické ulici v Praze 2. Další dvě vraždy přibyly v dubnu, mrtví taxikáři tentokrát leželi na polní cestě u Uhříněvsi. Pachatel či pachatelé vražd si řidiče vždy zastavili v centru Prahy a požádali o odvoz na okraj města.

Vrah tří pražských taxikářů zřejmě nezabíjel ze zištných důvodů, nejspíš tak nešlo o loupežné vraždy. Policie totiž na místě činu našla v jednom případě tablet a dvěma zabitým nechyběly ani jejich mobily. Podle policejní psycholožky Ludmily Čírtekové může jít o sériové vraždy. Ty nejsou na našem území příliš časté, přesto i v české historii se takovéto trestné činy objevují.