Dívky zraněné po srážce lodí v Chorvatsku jsou mimo ohrožení života

Praha - Dvě české děti se včera večer vážně zranily po srážce dvou lodí na chorvatském pobřeží. Obě byly ihned převezeny do nemocnice ve Splitu, podle aktuálního vyjádření doktorů jsou nyní mimo ohrožení života. K incidentu došlo poblíž dalmatského ostrova Hvar. Dívkám nebylo ještě ani deset let. Co přesně se na moři stalo, zatím není jasné.

Server 24sata.hr uvedl, že jedna dívka s poraněním hlavy podstoupila operaci, druhá je zatím na jednotce intenzivní péče s mnohačetnými poraněními. Není ale ohrožen život ani jedné z nich. Podle médií zatím není jednoznačně jasné, jak ke srážce lodí došlo. Jednu z nich ale pravděpodobně kormidloval Čech, zřejmě otec obou dívek. Řízení druhé lodi měl na starosti Rakušan. Podle českého konzula ve Splitu Juraje Vargy nehodu zavinil právě rakouský kormidelník.

Chorvatsko navíc ze středečního večera hlásí další incident. Nedaleko Zadaru byla podle chorvatského webu znásilněna Češka. K činu došlo poté, co se z kempu v Biogradu asi 15 kilometrů jižně od Zadaru vydala na kole k Vranskému jezeru. Ženě se poté podařilo utéct a přivolat policii, která násilníka zadržela.