Soud zpřísnil trest pro dvojici, která obrala bezdomovce o 30 milionů

Praha - Jana Černá a Miroslav Šoška si odpykají šest let ve vězení za to, že ošidili bezdomovce o 30 milionů korun, které vyhrál v loterii. Dnes o tom rozhodl odvolací Vrchní soud v Praze, který páru o rok zpřísnil původně uložený trest. Dvojice také musí muži bez domova vrátit většinu peněz z výhry.

Mentálně lehce retardovaný bezdomovec František Václavek vyhrál v loterii v červnu 2010 celých 30 milionů korun. Pochlubil se Černé s Šoškou, kterým příležitostně vypomáhal v cukrárně. Pár mu nabídl, že vše u sázkové kanceláře ověří. Václavek byl rád, protože neměl vlastní bankovní účet, a nemohl si tak výhru ani vybrat. Navíc věřil, že by peníze nedostal bez předložení dvou dokladů totožnosti, v tu dobu měl přitom jen občanku. 

Černá se následně sama prohlásila za výherkyni, vyzvedla zálohu a zbytek výhry si nechala poslat na své konto. Za peníze si dvojice mimo jiné koupila luxusní vilu v Klánovicích. Bezdomovce pak v domě nechali devět měsíců bydlet, tvrdili mu přitom, že on je majitelem. V květnu 2011 se s ním ale pár pohádal a bezdomovec nakonec opět skončil bez peněz na ulici.