Muž, který zaútočil na bývalou přítelkyni kyselinou, míří do vazby

Praha – Obvodní soud pro Prahu 4 poslal do vazby muže, který údajně poleptal svou bývalou přítelkyni chemikáliemi. Milan Balamuta ženu podle policistů nejprve polil kyselinou chlorovodíkovou, pak louhem na čištění odpadů a nakonec kbelíkem vody. Poté ji ještě oloupil. Muž byl zadržen ve středu na Žižkově, do vězení může jít až na dvanáct let.

„Obviněný byl vzat do vazby. Soudce měl obavu, že by mohl utéci, skrývat se a svůj čin by mohl opakovat,“ sdělila mluvčí soudu Libuše Jungová. Mezi dalšími důvody pro uvalení vazby zmínila, že muž nemá trvalé bydliště ani zaměstnání a v minulosti vystupoval pod falešnými jmény. „Důvěra orgánu v muže proto nebyla vysoká. Převezen byl do věznice na Pankráci,“ dodala Jungová.

Devětačtyřicetiletý Balamuta vážně zraněné ženě po útoku v panelovém domě v ulici Na Záhonech uloupil kabelku s mobilem a několika stokorunami. Důvodem brutálního jednání byl prý rozchod, který muž těžce nesl. Žena nyní leží na popáleninovém centru vinohradské nemocnice, je mimo ohrožení života.

Jak už dříve uvedl vedoucí pražského oddělení loupeží Jiří Zábrodský, muž se k činu doznal a uvedl i svoje motivy. Zábrodský doplnil, že po zveřejnění případu v médiích se detektivům hlásí ženy, kterým Balamuta údajně dluží peníze.