Šéfem protikorupční policie bude od 1. října Jaroslav Vild

Praha - Novým ředitelem protikorupční policie bude Jaroslav Vild. Píše to Aktuálně.cz. Podle serveru ho doporučila výběrová komise a vedení útvaru to bude respektovat. Vild dosud působil jako pověřený ředitel. Před tím byl náměstkem. Funkce se ujme od 1. října.

Vilda na post šéfa protikorupční policie doporučila výběrová komise a náměstek policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování Zdeněk Laube jej ustanovil do funkce od středy. Vild dříve působil jako vyšetřovatel hospodářské trestné činnosti, později v různých vedoucích pozicích v Plzeňském kraji. Byl také náměstkem policejního ředitele v Karlovarském kraji nebo pracoval na Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování. Do dneška pak působil jako náměstek ředitele protikorupční policie, útvar vedl po nedávném odstoupení svého předchůdce Milana Komárka.

Komárek získal v létě místo na policejním prezidiu. Stal se náměstkem ředitele Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování. Z vedení protikorupční policie Komárek odešel ke konci července, útvaru šéfoval rok. Jeho odchod z funkce s odkazem na osobní důvody oznámil koncem července policejní prezident Tomáš Tuhý.