D1 blokoval rozbitý kamion, vznikla kolona o dvaceti kilometrech

Jihlava – Porucha nákladního auta na dálnici D1 v místě, kde platí kvůli modernizaci dopravní omezení, vytvořila ráno kolonu dlouhou až 20 kilometrů. Silničáři komunikaci zprůjezdnili v půl jedenácté. Další kolony se ve špičce tvořily také u Jihlavy, kde je kvůli plánovaným stavebním pracem uzavřen průjezdný pouze jeden jízdní pruh.

Nákladní auto se na 161. kilometru nedaleko Velké Bíteše porouchalo kolem půl šesté ráno a částečně se vzpříčilo přes vozovku. V místě probíhá rekonstrukce jedné poloviny dálnice, havárie téměř znemožnila provoz i ve druhé. Až do půl jedenácté zůstal směr na Brno zcela neprůjezdný, na Prahu byl k dispozici pouze jeden pruh. Kolona v 09:00 dosahovala až ke 140. kilometru. Tehdy již policie odkláněla dopravu na starou jihlavskou silnici, podle policejní mluvčí Dany Čírtkové byla ale obtížně průjezdná i ta, protože po ní řidiči objížděli i další omezení na D1.

Druhé omezení souvisí s likvidací provizorních svodidel na dalším opravovaném úseku mezi Jihlavou a Větrným Jeníkovem. Ve směru na Prahu je proto doprava stažena do jednoho pomocného pruhu.