Novou náměstkyní Šlechtové na MMR bude Olga Letáčková

Praha - Novou náměstkyní ministryně pro místní rozvoj (MMR) Karly Šlechtové se od 1. listopadu stane právnička Olga Letáčková. Dosavadní ředitelka Úseku řízení kohezní politiky ve funkci nahradí náměstka pro oblast strukturálních fondů EU Daniela Brauna. První náměstkyní ministryně zůstává Klára Dostálová.

Ministryně Karla Šlechtová pro ČT24:

„Pro mě je to člověk, který dokáže řídit Národní orgán pro koordinaci, který to má v hlavě naprosto srovnané, o kterého se já osobně mohu opřít v rámci fondů. Paní doktorka má z mé strany naprostou důvěru, navíc jsem přesvědčená o jejích schopnostech komunikovat s Evropskou komisí i na národní úrovni.“

Podle životopisu zveřejněného na stránkách ministerstva je budoucí náměstkyně absolventkou práv na Západočeské univerzitě v Plzni. Na ministerstvu pro místní rozvoj působí na ředitelských pozicích od roku 2009, předtím pracovala na resortu práce a sociálních věcí i ministerstvu zdravotnictví.

Sedmatřicetiletá Šlechtová je ministryní pro místní rozvoj od minulého týdne. Před svým nástupem do čela úřadu za jednu ze svých priorit označila zachování kontinuity na ministerstvu. Chce se také soustředit na evropské dotace, regionální politiku a práci na stavebním řádu.