Úžasný svět techniky U6 v knižní podobě

Jak poznat svět techniky a zároveň se pobavit? Oblíbená televizní soutěž plná pokusů a zážitků, ve které si soutěžící vyzkouší fyzikální zákony na vlastní kůži, je tu tentokrát pro vás i na knižních stránkách!

U6 je edukativní soutěž pro „náctileté“, kteří už mají ve škole fyziku a chemii. Je plná pokusů a zážitků, ve které si soutěžící vyzkouší fyzikální zákony na vlastním těle. Od principu páky po fungování sluneční elektrárny.

A o co v U6 jde? Pětičlenná družstva mezi sebou zápolí ve vědomostním kvízu, prokazují fyzickou obratnost, hádají názvy neznámých předmětů, vyzkouší si fyziku v praxi a při závěrečném setkání v ponorce musí z předložených informací a indicií určit, který z významných vědců si s nimi domluvil schůzku. Odměnou pro výherce je vstup do Ligy výjimečných mozků. Na závěr je ještě čekají věcné ceny, které si ovšem ve staré továrně musí najít sami.

Ligu výjimečných mozků pro zvídavé založil a buduje geniální pan Továrník za asistence svého pomocníka Ducháčka a robota Adveeho a i vy se můžete stát jejími členy!

Soutěž se natáčí v Malém světě techniky U6 v Dolní oblasti Vítkovice. Průvodci jsou Továrník a pan Ducháček v podání herců Petra Vaňka a Karla Zimy.

Knihu v pevné vazbě, která právě vychází, ilustrovala Eva Gargašová a zakoupit ji lze v Edici ČT.