Ostravské studio přivítalo 3,5 tisíce návštěvníků

Česká televize tradičně co dva roky otvírá svá pracoviště veřejnosti. Letošní Den otevřených dveří se odehrál ve znamení 50. narozenin Večerníčka. Také nejstarší regionální studio představilo svým návštěvníkům televizi z druhé strany obrazovky a připomnělo při tom blížící se šedesáté výročí ode dne, kdy se vysílání z Ostravy přihlásilo poprvé. I tentokrát byl největší zájem o komentovanou prohlídku jednotlivých pracovišť. Naprostou většinu hostů tvořily rodiny s dětmi. Velcí i malí s chutí využili atraktivní nabídku programu venku na nádvoří. V okamžiku, kdy ze studia odcházejí poslední fanoušci ostravské televize, můžeme konstatovat, že letošní 1. květen si v naší společnosti užilo přibližně 3.500 návštěvníků.


„Nabídka pro dnešní sváteční den byla na mnoha místech Ostravy velmi pestrá, zájem o Televizní studio Ostrava to ovšem nijak neoslabilo. Obliba Dne otevřených dveří se u nás tradičně pohybuje ve vysokých číslech,“ říká Tomáš Šiřina, ředitel TS Ostrava, „ máme tak příležitost setkat se osobně se svými diváky a jejich bezprostřední reakce jsou pro nás velmi cenné. Ostravský tým je ode dneška významně zapojen do přenosů z MS v hokeji. Ostatní udělali maximum pro to, aby dokořán otevřené dveře studia opouštěli spokojení návštěvníci.“

Exkurze zahrnovala dvě studia, režii, střižny a zpravodajskou redakci. Ve studiu, odkud se vysílá regionální zpravodajství, zaujalo především čtecí zařízení a moderní design dekorace. V dalším studiu, které poskytuje pravidelně prostor pro Dobré ráno, Sama doma, Na stopě a další pořady, si návštěvníci vyzkoušeli klíčování, dověděli se zajímavosti ze zákulisí pořadů a měli také unikátní možnost uvidět hned několik lvů pohromadě. Právě pro tuto příležitost se podařilo přivézt do Ostravy prestižní filmové a festivalové ceny. Největší pozornost vzbudil Český lev pro koprodukční filmy Cesta ven, Díra u Hanušovic a Pouta. Vedle toho i Televizní ceny Elsa, Ceny české filmové kritiky nebo TýTý.

Televizní technika, kterou ostravské studio disponuje, a zasvěcený výklad těch, pro které je práce s ní denním chlebem, zaujaly především mužskou část publika. Všichni ocenili setkání s redaktory a moderátory zpravodajství. Ženy a holčičky si s chutí vyzkoušely pohádkové kostýmy, všechny děti si nenechaly ujít hry, soutěže, pohybové aktivity, hlavolamy a další pestrou nabídku ve stanech. Tentokrát na nádvoří chyběl přenosový vůz, který byl nasazen na sportovní přenos. Neméně atraktivní bylo ale účinkování kapotovaného speciálu Tatra Jamal i s doprovodným novinářským vozem pro Rallye Dakar.

Na autogramiádách se vystřídali Helena Dohnalová, Iva Kubánková a Drahomíra Račáková ze zpravodajství, Jana Zajacová a Ivo Marták z pořadu Šikulové, Veronika Poláčková, Radek Erben a Vendula Fialová z Dobrého rána nebo Linda Bendová a Jana Bohušová ze Sama doma. Oblíbený Roman Pastorek z Bludiště také podepsal nejednu pohlednici a všechno venkovní dění moderoval.

Balonky, televizní suvenýry, dobroty na stánku, dobrá káva z domácí pražírny, Křemílek s Vochomůrkou jako osvědčení parťáci pro selfies a řada dalších lákadel, to všechno bylo možno nalézt na adrese Dvořákova 18. O náladě, která dnes panovala na ostravském Dnu otevřených dveří, se více dovíte z fotoreportáže.

Vydáno pod