Dobré ráno z ostravské hokejové haly

V pátek začne velká sportovní událost. Mistrovství světa v hokeji. Hrát se bude v Praze a v Ostravě. A z ostravské hokejové haly jsme dnes vysílali celé ráno! Zjišťovali jsme, co je nutné pro zdárný průběh monstrózní hokejové akce, jaké zázemí potřebuje hlavní lékař, jaké jsou nejčastější úrazy hokejistů, ale i na to, bez čeho se organizace mistrovství neobejde.

Zeptali jsme se na bezpečnostní opatření, která jsou při pořádání nezbytná, i na to, jak se Policie České republiky na tuto výjimečnou akci připravovala, protože hokej má jinou dimenzi a jinou atmosféru než třeba fotbal či jiná velká událost.

Hostem Dobrého rána byl i primátor města Ostravy Tomáš Macura. Toho jsme se ptali, jak Ostrava přesvědčila Mezinárodní svaz hokeje, že je schopna tuto akci zorganizovat a čím se město na přípravách podílelo.

Hokej je i muzika. A hádejte, co si hokejisté pouští za hudbu? Michala Davida a Kabáty. A Michala Davida, který je na roztrhání, jsme také vyzpovídali. Hostů, témat, otázek a odpovědí ale bylo mnohem více…

Autorem fotografií ve fotogalerii Dobrého rána je Rostislav Šimek.