V restauraci Družba zemřel i muzikant a uherskobrodský patriot

Uherský Brod – Policie dosud nezveřejnila oficiální seznam obětí z restaurace Družba v Uherském Brodě, kde z neznámého důvodu třiašedesátiletý muž postřílel 8 lidí. Bez soupisu zatím nemůže město pomoci jejich příbuzným. Prostřednictvím internetu a sociálních sítí už ale přicházejí konkrétní podrobnosti i osudy zavražděných lidí - server občanského sdružení Patrioti z Uherského Brodu připomněl například šestašedesátiletého organizátora kulturních a folklorních akcí v regionu Oldřicha Kopunce.

Jeho kamarád, sedmdesátiletý Jan Kment se s mladším Oldřichem znal od dětských let. Celoživotní přátelství ukončil jediný výstřel neznámého muže. „Mohl ho znát z doslechu, nebo řekněme jménem,“ odhaduje Jan Kment.

Oldřich Kopunec byl považován za talentovaného muzikanta i tanečníka. Později organizátor kulturních akcí vtiskl svůj rukopis třeba folklorním Bílokarpatským slavnostem, které spolu s dalšími nadšenci pomáhal rozjíždět.

O smrti člena občanského sdružení Patrioti informoval na stejnojmenném webu právě Jan Kment. Stránky s denní návštěvou padesátky lidí včera otevřelo 6 tisíc zájmeců z celého světa. Patriot z Uherského Brodu, kterému se říkalo jednoduše Olin, žil v domě v centru města. Posedět s přáteli zašel často. V restauraci Družba, kde zemřel, ale ke štamgastům nepatřil.

Jednou z obětí v Uherském Brodě byl i místní patriot (zdroj: ČT24)