Skončila kauza zpěváka Michaela Jacksona

Santa Maria (USA) - Obvinění popového zpěváka Michaela Jacksona ze zneužívání nezletilého chlapce otřáslo celými Spojenými státy. Soudní proces, který probíhal několik měsíců v americké Santa Marii, měl pro Jacksona příznivý výsledek. Dvanáctičlenná porota ho shledala nevinným ve všech deseti bodech obžaloby. Osvobozující rozsudek však nezabrzdil zpěvákův pád z výšin světové slávy. Jacksonova pověst byla podezřeními z pedofilie nenávratně poškozena.

Amerického zpěváka Michaela Jacksona zprostila porota všech obvinění a od soudu odešel jako svobodný muž. Navzdory osvobozujícímu výroku poroty ale většina Američanů věří, že Michael Jackson se alespoň v určité míře provinil. Podle bleskového průzkumu, který provedla zpravodajská televizní stanice CNN, se 67 procent dotázaných domnívá, že Jackson je vinen.  

Ačkoli byl zpěvák zprostěn všech obvinění, jeho finanční i hudební budoucnost je nejistá. Podle televizních komentátorů utrácel Jackson v poslední době více, než vydělával. V minulých letech přitom nevydal jediný hit.

I když je Jackson spoluvlastníkem autorských práv na 200 skladeb skupiny Beatles a patří mu několik nemovitostí ve výši 600 milionů dolarů, nedostává se mu zoufale hotovosti. Před několika měsíci přišel málem o svůj pověstný ranč Neverland. Na poslední chvíli ale získal finanční pomoc a několikaakrový pozemek v Kalifornii zůstal jeho.

Jak připomíná tisk, někdejší energický král popu a tanečních kreací nemá momentálně síly na to, aby se znovu dostal na výsluní showbyznysu. Hudební experti ale Jacksonův návrat úplně nevylučují. Doporučují mu, aby začal v Evropě nebo Asii. Michael Jackson se chystal vrátit na koncertní pódia, nicméně vysněného koncertu v Londýně v červenci 2009 se nedožil. Zemřel náhle 25. června 2009.

Vydáno pod