Ivan Lendl získal americké státní občanství

Hartford (USA) - Jeden z nejlepších tenistů světa Ivan Lendl začal profesionální dráhu v socialistickém Československu. V roce 1986 se však rozhodl emigrovat do Spojených států amerických a celých šest let zde usiloval o americké občanství. Tento majitel osmi grandslamových titulů získal své vysněné americké státní občanství 7. června 1992 na Úřadě pro přistěhovalce a naturalizaci v Hartfordu, hlavním městě státu Connecticut.

Někdejší fenomenální hráč a jeden z nejdominantnějších tenistů osmdesátých let 20. století odstartoval svou kariéru v roce 1978, kdy se stal juniorským mistrem světa. O dva rok později pomohl československému tenisovému mužstvuzískat Davisův pohár. Díky své neústupnosti a zarputilosti si Lendl vysloužil přezdívku Ivan Hrozný. Jeho profesionální přístup ovlivnil tenisovou historii a Lendl se stal vzorem pro mladší tenisty.

Ivan Lendl svou aktivní tenisovou kariéru ukončil v roce 1994 a od té doby se věnuje především golfu. Byl vyhlášen nejlepším českým tenistou 20. století a v roce 2001 se stal členem tenisové Síně slávy.