Dvě vítězství ve Wimbledonu - splněný sen Heleny Sukové

Londýn - Vítězství ve Wimbledonu je snem každého tenisty a mnohdy po něm marně touží i ti nejlepší z nejlepších. Získat dva tituly naráz a navíc v jeden den, to je opravdu unikát. Tenistce Heleně Sukové se to ale přesto podařilo.

8. července 1996 zvítězila jak ve čtyřhře, tak v mixu. Suková nejprve zvítězila ve finálovém utkání čtyřhry, když spolu se svou partnerkou Martinou Hingisovou porazila americko-lotyšskou dvojici Meredith McGrathová - Larisa Nielandová. Ve stejný den spolu s bratrem Cyrilem absolvovala i úspěšné čtvrtfinále a semifinále ve smíšené čtyřhře. Ve večerním boji poté zdolali nejvýše nasazený pár Mark Woodforde - Larisa Neilandová. Za chaotický rozpis zápasů v poslední den turnaje mohlo příliš deštivé počasí.

Helena Suková ukončila svoji profesionální kariéru o dva roky později. Spolu s Martinou Navrátilovou a Janou Novotnou patří mezi nejúspěšnější české tenistky. Ve dvouhře vyhrála deset turnajů, ve čtyřhře, kde kralovala tenisovému žebříčku, 62 turnajů. Wimbledonských titulů získala celkem sedm, čtyři ve čtyřhře a tři v mixu. Ke spokojenosti jí tak chyběl jen triumf ve dvouhře.