Cyklopouť Příbram-Bodenmais 2009

S cílem napomoci česko-německému porozumění v roce, kdy si připomínáme dvacet let od pádu železné opony, se vydalo 15 mladých amatérských cyklistů z Příbrami na 150 km dlouhou trasu do německého města Bodenmais, kam by měli dorazit v předvečer svátku Nejsvětější Trojice, který se slaví po celém světě.

Cyklopouť navazuje na starobylou evropskou tradici setkávání lidí z různých poutních míst. Již od 17. století putovali obyvatelé města Bodenmais do Příbrami na Svatou Horu, a tak se tomu děje i dnes. Město Bodenmais má mnoho společného s Příbramí - v obou městech probíhala těžba stříbra a nachází se zde významná poutní místa.

Harmonogram: 

1. etapa (5. 6. 9:30 - 18:00) -   Příbram - Narysov - Třebsko - Modřovice - Chrást - Drahenice - Březnice - Blatná -Horažďovice - Žichovice - Čimice - Sušice

2. etapa (6. 6. 8:00 - 16:00) - Sušice- Dlouhá Ves - Hartmanice - Dobrá Voda - Železná Ruda - Bayerisch Eisenstein - Bodenmais

Cyklopouť probíhá pod záštitou starosty města Příbram MVDr. Josefa Řiháka a správce farnosti Svatá Hora P. Josefa Michalčíka, CSsR.