Vyšlo první číslo The Wall Street Journal

New York - Prestižní list The Wall Street Journal (WSJ), jehož první číslo vyšlo 8. července 1889, byl do roku 2003 nejčtenějším v USA (nyní drží prvenství deník USA Today). WSJ se soustřeďuje především na ekonomické zpravodajství, vychází i jeho evropská a asijská mutace. Za důležitý zdroj informací je celosvětově považována také internetová prezentace Wall Street Journalu spuštěná v roce 1995. Během své historie získal WSJ celkem 33 Pulitzerových cen za vynikající žurnalistickou práci.

The Wall Street Journal byl založen Charlesem Dowem, Edwardem Jonesem a Charlesem Bergstresserem, kteří ho začali vydávat v rámci společnosti Dow Jones & Company. V roce 1902 vydavatelskou společnost za 130 000 dolarů koupil novinář Clarence Barron. Po smrti Barrona v roce 1928, se firmy ujala rodina Bancroftů, která ji ovládala až do roku 2007. Nyní je WSJ součástí mediálního impéria Ruperta Murdocha, společnosti News Corporation.

Noviny svou moderní podobu získaly ve čtyřicátých letech 20. století, v době průmyslové expanze Spojených států, kdy najdeme počátky formování amerických finančních institucí. Modernizace znamenala vytvoření ikonového vzhledu hlavní strany vydání a také strategie národní distribuce, která zvýšila náklad z 33 000 kusů v roce 1941 na 1,1 milionu kusů v roce 1967.

Své slabší období si list vybral v devadesátých letech, kdy se začalo spekulovat, že by WSJ mohl být drasticky změněn, nebo dokonce prodán. Jednalo se o problémy klesající reklamy a zvyšující se cena pro výrobu.

Ve svých počátcích se náklad listu pohyboval kolem 7 000 kusů, v současnosti to je přes 2 miliony výtisků denně.