AVÍZO: Zámek Mníšek o víkendu opět otevřen dětem

Na zámku v Mníšku pod Brdy připravili na tento víkend 20. - 21. února dětské prohlídky a výtvarné tvoření. Program v sobotu i v neděli. Prohlídky pro děti začínají: 10.30, 11.30, 12.30, 13.30, 14.30, 15.30. Výtvarné tvoření: od 13.00-16.00 hodin.

Děti, přijďte se pobavit na zámek Mníšek tento víkend. Vstup povolen i rodičům a prarodičům.

Patříte k těm, co si myslí, že prohlídky jsou nudné? Tušíte, že po 10 minutách nebudete vědět o čem je řeč a na konci prohlídky si nebudete pamatovat vůbec nic? Na zámku v Mníšku se vám to nestane! Prohlídka bude bavit i vaše děti.

Zajděte k nám na návštěvu do první republiky. Období našich babiček a dědů vám bude blízké. I život zakladatele zámku Serváce byl plný nástrah a peripetií. Byl sice chudý, ale pracovitý, laskavý, chytrý i zbožný. Dost dobrých vlastností, které ho svedly na tu správnou cestu. Za rekovné činy byl povýšen do šlechtického stavu, koupil mníšecké panství a s vervou sobě vlastní jej zvelebil. I k chudému lidu se hezky choval. Platil za ně daně, postaral se jim o jídlo i práci. Pověsti praví, že se i s peklem spolčil.

Co u nás uvidíte? Čerta Brdíka, malou zámeckou kapli i pokoje dam a pánů. Dozvíte se z čeho jídávali i čím se bavili pánové a dámy dříve.

Vyrobit si můžete památku na zámek ve výtvarném ateliéru a úplně nakonec vás čeká sladký bonbónek. Moc se na vás těšíme. Začínáme v sobotu i v neděli v 10.30. Následuje prohlídka vždy každou hodinu.

Jana Digrinová, kastelánka Mníšku pod Brdy