AVÍZO: Velikonoční skautské kuřátko

Po celé republice od 22. března do Velikonoc probíhá skautská charitativní sbírka Velikonoční skautské kuřátko pro nadaci Pomozte dětem! Skauti při ní za příspěvek do sbírkových kasiček rozdávají různé velikonoční dárky – můžeme se těšit na žluté kuřátko na špejli pro zapíchnutí do květináče nebo usazené ve skořápce od vajíčka, kterých vloni skauti vyrobili na deset tisíc.

Skauti tímto způsobem pomáhají svým vrstevníkům – dětem postiženým, zanedbávaným či ohroženým. Sbírka Velikonoční skautské kuřátko je každoročně nejvýznamnější akcí Pomozte dětem!, skauti se podílejí třetinou všech peněz vybraných na sbírkových a benefičních akcí.

Ve Veselí nad Moravou tato sbírka bude probíhat tradičně ve dnech 2. a 3. dubna u obchodu Lidl a v centru města. Za uplynulých osm ročníků sbírky skauti vybrali celkem 3 354 433 korun. Peníze putují na konto Pomozte dětem!, což je podle průzkumů agentury Stem dlouhodobě nejznámější a nejdůvěryhodnější charitativní sbírka v ČR. Vybrané peníze jsou každoročně rozdělovány na podporu projektů nestátních neziskových organizací prostřednictvím veřejného výběrového řízení Nadace rozvoje občanské společnosti.

Lenka Oravová, koordinátorka sbírky ve Veselí nad Moravou