AVÍZO: Na zámku v Mníšku čekají na děti pohádkové bytosti

V sobotu 1. května od 16.00 hodin je na zámku v Mníšku pod Brdy připraveno pro zvídavé děti veselé a zajímavé povídání o životě na mníšecké zámku. Prohlídky potrvají do 18.00 hodin a zážitek dětem přinesou pohádkové postavy. V zámecké kapli dostanou děti dárek od anděla a v jídelně se mohou vyfotit s čertem Brdíkem.

Čert Brdík drží v pařátech čtvrtou zámeckou věž… Ptáte se proč? Podle pověstí čert nestihl zámku čtvrtou věž postavit, a tak má zámek věže jenom tři.

Zámečtí pánové měli na zámku dvě jídelny, jednu větší a jednu malou blízko zámecké kaple. V Přípravně jídel stojí veliký kohout. Jaké skrývá tajemství a k čemu vlastně sloužila Přípravna? Co udělal zámecký pán, když dostal hlad? Otázek je mnoho a odpovědi jsou zajímavé.

A proto určitě přijďte a vezměte s sebou ty, co mají rádi pohádky a tajemství.

V sobotu i neděli probíhají také klasické prohlídky na dvou prohlídkových okruzích. Reprezentativní prostory z doby první republiky nebo soukromé pokoje posledního majitele? Poradíme vám, co si vybrat. Těšíme se na vás mezi 10.00-16.00 hodinou a to každý den, mimo pondělí.

V zámecké galerii uvidíte panenky Barbie, které předvádějí módu napříč staletími. 60 panenek a každá je jiná. Co nosívaly Japonky v 19. století a jak vypadaly oděvy doby románské? Kdy začali pánové nosit kalhoty? Dozvíte se, když se u nás stavíte.

PROGRAM V SOBOTU:

Klasické prohlídky 10.00-16.00

16.00 - podvečerní prohlídky s pohádkovými bytostmi vždy jen jednou v měsíci

18.00 – prohlídka pro dospělé

Galerie – móda napříč staletími na panenkách Barbie

PROGRAM V NEDĚLI:

Klasické prohlídky 10.00-16.00

Galerie – móda napříč staletími na panenkách Barbie

Připravujeme: 22. 5. Otevření III. prohlídkového okruhu - Tajemný svět podle Dagmar Renertové

Svět víl, vodníků, skřítků, hejkalů a dalších pohádkových postav z Brd.

Jana Digrinová, kastelánka