AVÍZO: Poslední Postřižiny uvidí Beroun

Popáté a naposledy mohou letos diváci vidět původní muzikál Postřižiny. Po Křivoklátě a Třeboni se svérázný soubor složený z poberounských profesionálů i ochotníků představí v pátek 27. srpna od 20.00 hodin v letním kině Beroun. Divadelní Postřižiny soubor uvádí třetí léto po sobě. Dosud je vidělo 10 150 diváků! Hranice deseti tisíc návštěvníků padla v sobotu 7. srpna 2010 v Třeboni. Na dvoře zdejšího pivovaru dvouhodinové představení za silného deště v pláštěnkách sledovalo na tři sta padesát lidí.

Herci hráli pod velkými pivovarskými deštníky, některé scény (například výstup na komín, skok do plachty či příjezd hasičů) samozřejmě bez nich. O den dříve na tentýž kus v Třeboni dorazilo sedm stovek diváků!

Původní muzikál Postřižiny svedl na jednu scénu Jana Rosáka, Petra Jančaříka, Pavla Vítka, Pavla Landovského, Karla Bláhu i Jana Matěje Raka, senátora Jiřího Oberfalzera a poslance Petra Bendla s ochotníky, kteří jsou doma v kraji kolem dolní Berounky, i starosty několika poberounských obcí. Na jevišti se kromě lidí objevují koně, koza, historický náklaďáček i motocykl a třeba i více než sto let stará hasičská stříkačka. Diváky nejlépe přijímanými scénami jsou koupel Maryšky a paní hostinské v pivovarském sudu, skok pana De Giorgiho z pivovarského komína, léčba pomocí zázračných fulguračních proudů či závěrečné „vyplácení“ Maryšky Francinem „na holou“. Vše zdobí původní hudba a odvážné pěvecké výkony.

Jedná se o typicky letní, exteriérové představení, které až dosud měli diváci možnost vidět buď v pivovarech, nebo v areálech památkových objektů: v pivovaru Dalešice (zde se natáčel známý Menzelův film s M. Vášáryovou, J. Hanzlíkem, J. Schmitzerem, R. Hrušínským aj.), v pivovaru Nymburk (zde se odehrává děj Postřižin), v pivovaru Kostelec nad Černými lesy, v pivovaru Třeboň, na hradě Křivoklátě a v zámcích Mníšek pod Brdy, Dobřichovice, Svinaře i Všeradice.

  • Z muzikálu Postřižiny autor: Miloslav Frýdl, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/19/1816/181569.jpg
  • Z muzikálu Postřižiny autor: Miloslav Frýdl, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/19/1816/181568.jpg
  • Z muzikálu Postřižiny autor: Miloslav Frýdl, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/19/1816/181566.jpg