Hlavní události sporu kolem zrušeného turné tria Golden Kids

1. dubna 2008 - Zpěvačka Marta Kubišová oznámila, že nevystoupí na plánovaném turné ke 40. výročí skupiny Golden Kids (trio Kubišová, Helena Vondráčková a Václav Neckář), šňůra se proto ruší. Podle Kubišové nebyl projekt umělecky připraven a ani neměla s producentem Martinem Michalem uzavřenou smlouvu. Zahajovací koncert šňůry se měl konat 17. května 2008 v pražské Lucerně. Michal se nakonec rozhodl turné nahradit samostatnými koncerty Heleny Vondráčkové s hosty.

29. července 2009 - Vondráčková s manželem Martinem Michalem požadovali u soudu po Kubišové 1,3 milionu korun kvůli neuskutečněnému turné. Uvedla to televize Nova, podle níž se někdejší trio sešlo u soudu právě v tento den, soud však jednání odročil.

Podle médií v dubnu 2008 Michal údajně říkal, že se s Kubišovou zatím soudit nechce. Případem se soud zabýval již od konce února 2009. Kubišová vinu odmítla s tím, že smlouvu na koncertování nepodepsala. Michal s Vondráčkovou však trvali na tom, že smlouvu všichni uzavřeli ústně.

18. září 2009 - Soud pokračoval výslechem svědků, mimo jiné i Vondráčkové.

25. listopadu 2009 - Městský soud v Praze rozhodl, že Kubišová nemusí společnosti Agentura MM Praha, kterou vlastní Vondráčková se svým manželem Michalem, zaplatit odškodné 1,3 milionu korun za zrušené turné. Agentura se proti rozhodnutí soudu odvolala.

6. září 2010 - Řada osobností kulturního i veřejného života vyzvala otevřeným dopisem Vondráčkovou, aby zvážila své soudní spory s bývalou kolegyní Kubišovou. Pod otevřeným dopisem jsou podepsáni například bývalý prezident Václav Havel, někdejší předseda vlády Jan Fischer, olympijská vítězka Věra Čáslavská a někteří herci a hudebníci včetně Václava Neckáře.

7. září 2010 - Vondráčková v reakci na dopis uvedla, že kdyby se Kubišová chovala slušně, neskončil by spor před soudem. Podle Vondráčkové na snahu o „smírné a přátelské řešení“ Kubišová reagovala arogantně a v médiích šířila lži.

13. září 2010 - Vrchní soud v Praze rozhodl, že Kubišová nemusí Vondráčkové a jejímu manželovi Martinu Michalovi platit odškodné 1,3 milionu korun za zrušené turné Golden Kids.