AVÍZO: Rozsvícení vánočního stromu ve Vysoké Lípě

V sobotu 27. 11. 2010 od 16.00 bude ve Vysoké Lípě na Děčínsku slavnostní  rozsvícení vánočního stromku. Výtěžek z celé akce bude věnován na Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v ČR, o. s. okresní organizace Děčín. Tuto akci pořádá Osadní výbor Vysoké Lípy.

Základní myšlenka této akce je příjemně zahájit 1. adventní víkend pod rozsvíceným stromečkem na Vysoké Lípě a pomoci organizaci „Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v ČR, o. s. okresní organizace Děčín, známá pod označením “Domeček" (www.spmpdomecek.webnode.cz).

Tato organizace pracuje aktivně již pátým rokem. Za dobu své činnosti pořádala mnoho akcí.

K nejvýznamnějším patřila výstava „Děti dětem“ konaná na jaře 2007 a podporovaná organizací Divoké husy. Pro toto občanské sdružení byl také v prosinci 2007 Církví čs. husitskou v Děčíně organizován charitativní koncert Jiřího Dědečka.

Mezi oblíbené akce těchto dětí patří sportovní olympiády, společné mikulášské a vánoční besídky, návštěvy kina, spaní bez maminek.

Na rozsvěcení stromečku coby počátku času adventního se děti velmi těší a pro tuto příležitost si připravily kraťoučké pásmo koled a slaďoučké perníčky pro návštěvníky této charitativní akce. Kdo tuto akci navštíví, může koupí teplého vánočního nápoje přispět organizaci „Domeček“.

Za osadní výbor Vysoké Lípy Jiří Pilát