AVÍZO: Karlštejnský advent pokračuje v neděli 12. prosince

Do druhé poloviny se přehoupl Karlštejnský advent, který letos počtvrté pořádá Úřad městyse Karlštejn spolu s Karlštejnským kulturním sdružením. Program na náměstí pod hradem pokračuje v neděli 12. prosince od 14.00 hodin. Po hradem se bude tančit i zpívat.

Tentokrát se obyvatelé i návštěvníci Karlštejna mohou těšít na vystoupení dětského folklorního souboru Klíček, gotické a renesanční tance v podání souboru Calando in Tera, pěvecký kroužek z Ořecha či vánoční pásmo dětí ze základní školy v Litni. Připraveno je sváteční občerstvení i malý stylový jarmark. Nedělní výlet do Karlštejna také můžete spojit s návštěvou hradu či Muzea betlémů.

Karlštejnský advent začal v neděli 28. listopadu a pokračoval týden nato. Zatím se představily například country kapely Sedláci či Kapičky, dětské lidové muziky Modřenec a Kolíček nebo taneční skupina Proměny. Uplynulý týden malé návštěvníky nadílkou potěšil Mikuláš.

Pestrý program je připraven i na poslední adventní neděli 19. 12. Jeho vrcholem bude speciální sváteční »číslo« hlásnotřebaňských Holek v rozpuku a vánoční recitál známého operetního zpěváka Karla Bláhy. Koledy a vánoční písně přednese pěvecký soubor Bonbon z Berouna, písničky ze staré Prahy zahraje kapela Třehusk.

Karlštejnský advent 2010 - Karlštejn, náměstí

Neděle 12. 12. 2010

14.00 Hudební kroužek z Ořecha – vánoční písně a koledy

14.30 Calando in Tera – taneční vystoupení

14.45 Dětský folklorní soubor Klíček, Řevnice

15.15 Calando in Tera – taneční vystoupení

15.30 Předvánoční koledování – Děti ZŠ Liteň

Neděle 19. 12. 2010

14.00 Staropražská kapela Třehusk, Poberouní

14.30 Karel Bláha – vánoční recitál

15.00 Vánoční písně a koledy – Pěvecký sbor Bonbon, Beroun

15.30 Holky v rozpuku, Hlásná Třebaň