Vyjádření Kristýny Kočí

Vyjádření poslankyně Kristýny Kočí, které dnes poskytla ČTK k tajně pořízené nahrávce o pozadí nynější vládní krize:

Nahrávka, kterou dnes zveřejnil server Týden.cz a o jejichž existenci mne dnes dopoledne informovala redaktorka Eva Pospíšilová, že vznikla v sobotu 9. 4. v kavárně Segafredo, jasně prokazuje praktiky, které do politiky zavedla politická divize bezpečnostní agentury ABL strana Věci veřejné.

Poté co bylo z pokusu o korupci udělána půjčka na kabelky, o nainstalovaném odposlouchávacím zařízení v mé ložnici tvrzeno, že jsem si ho tam nainstalovala sama, ačkoliv jen prohlídka bytu mne stála 50 000,- Kč, je zde další nezvratitelný důkaz praktik Věcí veřejných.

Nahrávka byla pořízena na schůzce s dvěma mými bývalými spolustraníky z Moravskoslezského kraje (tajemnicí Markétou Dobešovou a členem frýdeckomístecké organizace a zároveň sponzorem Lukášem Víchem) a jenom dokazuje pravdivost obav politických stran z nahrávání schůzek zástupci VV.

Informaci o tom, že mé schůzky s bývalými kolegy z Moravskoslezského kraje mohou být nahrávány a použity k mé další diskreditaci a kompromitaci, jsem obdržela již v pátek. Tento fakt mi svou nonverbální reakcí před svědkem potvrdil poslanec Jiří Rusnok. Když jsem se s ním na jeho, pro mě, nečekanou žádost sešla, zeptala jsem se, zda si nás nahrává, sklopil oči, zrudl a po velmi krátkém rozhovoru odešel. Od té doby jsem s touto informací pracovala a záměrně ve vedených rozhovorech osobně i po telefonu potvrzovala a dále rozvíjela spekulativní informace, které šíří moji bývalý kolegové zejména Bárta, John či Babák.

Abych předešla dalším možným spekulacím, záměrně jsem v rozhovoru se svými bývalými kolegy uvedla lehce doložitelnou lež, tedy tvrzení, že spiknutí připravujeme již třičtvrtě roku. V té době jsem však ještě ani nebyla poslankyní, tudíž jsem těžko mohla s kýmkoliv připravovat jakékoliv spiknutí.

O existenci nahrávky jsem se dozvěděla již v neděli, kdy jsem obdržela informaci, že se jejím obsahem baví reprezentanti VV. Toto tvrzení může dosvědčit svědek.

Je nezbytné se vrátit k podstatě vzniklé krize, tedy nejen k páteční informaci Mladé fronty Dnes, ve které Vít Bárta nabádá na interním školení k uplácení, klientelismu, využití žen, zastrašování, sledování, ale také rozdávání obálek politikům VV.

Vydáno pod