AVÍZO: Festival Zámeček žije!

Hudební a kulturní festival Zámeček žije! se uskuteční v sobotu 4. 6. 2011 ve Středočeském muzeu v Roztokách u Prahy. Pořádá ho Občanské sdružení RR. Akce začíná ve 12:00 a končí ve 22:00. Nabídne kromě řady hudebních vystoupení i ukázky žonglování, taekwon-do, výtvarnou dílnu, lidová řemesla a ukázky hasičské techniky.

Ještě než začne plánovaná rekonstrukce zámečku v Roztokách, ožije kouzelné okolí gotické tvrze zábavou pro tento prostor netypickou. Občanské sdružení RR připravilo hudební a kulturní festival Zámeček žije!

Park Středočeského muzea se na jeden červnový den oblékne do festivalového roucha. Na hlavní scéně vystoupí dvanáct skupin různých hudebních žánrů a návštěvníky všeho věku během dne zabaví bohatý doprovodný program. Zejména nejmenší se budou určitě bavit u výtvarné dílny nebo střelbou z dětské kuše. K vidění bude mimo jiné taekwon-do v podání roztockých bojovníků a ukázky lidových řemesel. Všichni, kdo zkusí žonglování pod vedením zkušených kejklířů nebo třeba hi-tech hry nové generace, nebudou litovat, že přišli.

Z vystupujících kapel stojí za povšimnutí zejména mezinárodní uskupení Broken Glass Extet hrající hudbu na pomezí funky, latino a jazzu. Jen tak někoho nenechají chladným instrumentální verze známých skladeb v podání vynikajícího dechového orchestru Christmas Brass Band. Hutný zvuk hardcorových Gloom vystřídají houpavé rytmy reggae v podání ústecké legendy Uraggan Andrew & Reggae Orthodox. Na koho by snad přišly chmury při poslechu psychedelických ploch kapely Schrödingerova kočka, určitě se roztančí během vystoupení roztocké formace Happy Aquarium.

Hladové jistě potěší grilované maso či bezmasé pokrmy a pro žíznivé budou připraveny osvěžující nápoje. Je připraveno ještě více zábavy a muziky, než se vejde do tohoto článku, a nejen proto se jistě vyplatí v červnu na zámeček přijít. A to nejlepší nakonec – vstup na festival je zdarma!

Karel Zavadil, předseda Občanského sdružení RR