AVÍZO: Hrad Křivoklát bude hostit Noc na Karlštejně

Původní muzikál Noc na Karlštejně bude tento víkend k vidění na hradě Křivoklát. A to v sobotu 2. července a v neděli 3. července vždy od 20.30 hodin. Muzikál má už letos za sebou čtyři vyprodaná představení na zámcích Dobřichovice a Mníšek pod Brdy. V úspěšném představení, v němž spolu s poberounskými ochotníky účinkují profesionálové Vladimír Čech, Jan Rosák, Pavel Vítek a Petr Jančařík, zazní všechny skladby známé ze stejnojmenného filmu.

Původní muzikál unikátní soubor složený z profesionálů i ochotníků, kteří jsou doma v kraji kolem dolního toku řeky Berounky, uvádí už šest let. Za tu dobu výkony Vladimíra Čecha, Pavla Vítka, Jana Rosáka, Štěpána Raka, jeho syna Matěje i dalších profesionálů, stejně jako dobřichovických a řevnických ochotníků i poberounských starostů obdivovalo přes třináct tisíc nadšených diváků. Všechna představení až dosud byla vyprodaná.

Původní verze muzikálu Noc na Karlštejně se na nádvoří romantického zámečku v Dobřichovicích poprvé hrála v létě 2006. Zaznamenala obrovský úspěch – všechny reprízy byly dopředu vyprodané, takže se muselo několik představení přidávat. V roce 2007 soubor Noc na Karlštejně uvedl znovu, tentokrát v rámci dvoudenního Královského průvodu z Prahy na Karlštejn – hrálo se první den v Dobřichovicích, druhý den na louce u mostu v Karlštejně. Toto představení vidělo rekordních bezmála 1400 diváků. Při stejné příležitosti poberounští ochotníci i profesionálové Noc na Karlštejně sehráli také v letech 2008, 2009 a 2010. Letos představení „putuje“ po půlce Čech: kromě Dobřichovic, Mníšku pod Brdy a Křivoklátu se bude hrát na zámku v Třeboni či pod hradbami v Nymburce.

Kde a kdy se ještě bude hrát v roce 2011:

Hrad Křivoklát – v sobotu 2. 7., v neděli 3. 7. od 20.30 hodin

Zámek Třeboň – v pátek 8. 7., v sobotu 9. 7. od 20.00 hodin

Nymburk, pod hradbami – v pátek 22. 7., v sobotu 23. 7. od 20.00 hodin

Miloslav Frýdl