AVÍZO: Hradozámecká noc v Mníšku pod Brdy

V sobotu 3. září se v Mníšku pod Brdy uskuteční Hradozámecká noc. Akce na mníšeckém zámku startuje už od 16.00 hodin, kdy začínají prohlídky pro nejmenší děti. Program je připraven i pro starší děti a dospělé. Ochutnávka vín, malování hrnků, promítání filmů o zámku i prohlídka Lásky a nelásky mníšeckých pánů a paní. Program vrcholí ohňostrojem.

Hradozámecká noc v Mníšku pod Brdy připravila pro každého něco. Rodiče s nejmenšími dětmi jsou zváni na prohlídku S andělem. Tentokrát se potkáte s živým andělem a bílou paní, ale navíc vás bude provázet laskavý čertík a čertice. Prohlídky začínají v 16.00 hodin, trvají asi 35 minut, jsou určeny dětem od tří do devíti let a čeká vás na nich řada překvapení.

  • Bílá paní - Mníšek pod Brdy autor: Jana Digrinová, zdroj: ČT24
  • Anděl - Mníšek pod Brdy autor: Jana Digrinová, zdroj: ČT24

Po prohlídce si můžete namalovat vlastní zámecký hrneček. Zvládne to každý. Hrneček bude jen váš a bude krásný. V galerii se podívejte na  výstavu sedmdesáti panenek nebo si prohlédněte fotografie a videa z rekonstrukce objektu.

Od dvaceti hodin je připravena prohlídka pro starší děti a dospělé s názvem Lásky a nelásky mníšeckých pánů a paniček. Co měl rád zakladatel zámku Servec Engel a co ho asi moc mrzelo? V čem byli zvláštní Pachtové z Rájova? Nebo vás zajímá dobrodružný život posledních majitelů Kastů? Prohlídky s lucernami nabídnou nejedno překvapení a chtějí vás pobavit.

Po prohlídce zajděte na ochutnávku vín a poslechněte si country. Půl hodiny před půlnocí, nejpozději, uvidíte ohňostroj v zámeckém parku.

Loňská Hradozámecká noc se povedla, tak držme palce té letošní. Více o programu na http://www.zamek-mnisek.cz/hradozamecka-noc/ nebo na facebooku. 

Jana Digrinová, kastelánka

Vydáno pod