AVÍZO: Sousedský festival v Líšnici

V sobotu 17. 9. 2011 od 14.00 hodin se v obci Líšnice u Prahy (Mikroregion Mníšecko) uskuteční Líšnický festival, 2. ročník sousedského hudebního setkání s doprovodným program pro děti i dospělé. Na pódiu u místní hasičárny vystoupí řada místních hudebních uskupení i zavedených kapel jako například skupina FAK, mladé formace Blue Mysteries a Snow Job, ale také v obci legendární dechovka Podlesanka. Jako host se představí Martin Hrubý – frontman skupiny Bůhví.

Celé odpoledne bude probíhat malá škola Pétanque pod vedením mistrů z líšnického klubu Lesklých koulí a malý jarmark s nabídkou rukodělných předmětů a všelikých dobrot. Pro posedné děti je připraveno dětské divadlo, ty neposedné si mohou zaskákat na trampolíně, na ponících nebo na pódiu při nesoutěžní přehlídce dětských zpěváčků.

  • Hudební skupina FAK autor: Miloš Navrátil, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/29/2860/285984.jpg
  • Sousedský festival v Líšnici autor: Miloš Navrátil, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/29/2860/285986.jpg

Vpravdě sousedská akce, která se koná letos již podruhé, nechce nijak konkurovat obřím hudebním festivalům, její smysl je totiž mnohem vyšší. Snahou organizátorů - líšnických nadšenců, hasičů a kulturních aktivistů - je poskytnout obyvatelům této malebné vesnice a okolních osad stabilní sociálně kulturní platformu, na které se mohou sejít, poznat, popovídat si a pobavit se. A protože se to loni povedlo, platformu nainstalujeme i letos a opět zdarma (a to včetně párku v rohlíku). Díky sponzorským darům z rukou místních podnikatelů a mecenášů bude program bohatý a je na co se těšit.

Miloš Navrátil