AVÍZO: Festival ptactva a ochrana přírody na Kokořínsku

Česká společnost ornitologická a Regionální muzeum Mělník zvou na další Evropský ptačí festival. Sraz je v sobotu 1. 10. 2011 v 8,00 hod. v Mělníku na náměstí Míru před budovou muzea.

Nenáročnou vycházku přes Hořínský park a zdymadla k Vltavě zvládnou i ti nejmenší. Tam se seznámí se způsobem odchytu a kroužkování ptáků.

Další informace můžete získat v Regionálním muzeum Mělník u Ing. Petra Lumpeho.

Ochrana přírody v CHKO Kokořínsko

Už 35 let je na území severně od Mělníka vyhlášena Chráněná krajinná oblast Kokořínsko. Toto výročí si připomene výstavou s názvem Ochrana přírody v Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko, která proběhne ve velkém sále Regionálního muzea Mělník. 

Expozice představí návštěvníkům obecnou ochranu přírody v České republice formou  ilustrovaných naučných panelů. K vidění budou živí zástupci kokořínské fauny, projdete se nočním Kokořínským dolem, kde vás budou doprovázet svým hlasem chráněné druhy našich sov. Seznámíme vás se zástupci vodních živočichů a zkusíte si postavit roubenku. Po schodech vystoupáte k Pokličkám, kde si budete moci osahat různé druhy pískovce. Atmosféra výstavy bude dokreslena fotografiemi a výtvarnými pracemi žáků ZUŠ Mšeno.

Vernisáž výstavy proběhne ve čtvrtek 6. 10. 2011 od 16 hod ve velkém sále muzea, v programu vystoupí děti z MŠ Motýlek.

Výstavu můžete navštívit od 7. 10. do 6. 11. 2011, muzeum je otevřeno vždy od úterý do neděle, 9 -12 a 12,30 - 17 hod.

Renata Brtníková, Mělník

Plakát - Ochrana přírody v CHKO Kokořínsko
Zdroj: ČT24/Renata Brtníková