21. Podzimní knižní veletrh – změny na poslední chvíli

21. Podzimní knižní veletrh, který bude 21. a22. října v Kulturním domě v Havlíčkově Brodě – oznamuje na poslední chvíli několik drobnějších změn a upřesnění: Autogramiáda Roberta Fulghuma se koná už od 10 hodin v pátek na stánku nakladatelství Argo. Díky této autogramiádě bude veletrh letos přístupný široké čtenářské veřejnosti hned od začátku, tedy od 10 hodin (ne až od 12 hodin jako jindy).

Kvůli úrazu nemůže přijet Irena Obermannová a její autorské čtení v pátek se ruší.

Účast naopak definitivně potvrdil Saša Stojanovič ze Srbska. Napsal mimořádný román o válce v Kosovu Svár a představí ho spolu se svým českým překladatelemJ anem Doležalem v pátek 21. října  v 17 hodin prostoru PEN a znovu v sobotu 22. října v 11 hodin na stánku nakladatelství Dauphin.

Na stánku nakladatelství Academia přibyly autogramiády Stanislava Komárka a Ivana Klímy (v pátek odpoledne).

Festivalu Knihy a svoboda se zúčastní běloruští autoři:Ales Razanov, Sergej Smatričenko, Vital Ryžkov. V pořadu Chladná země Bělorusko je představíJ áchym Topol (sobota 22. října ve 13 hodin).

V Muzeu Vysočiny na Havlíčkově náměstí budou po dobu veletrhu (od 21. až do 31. října) vystaveny faksimile dvou vzácných rukopisů, které dala zhotovit královna Eliška Rejčka.

Seminář Rakousko – vyhnanství nebo ráj (v sobotu v 9 hodin) se přesunuje ze sálu staré radnice do velkého zasedacího sálu nové radnice (městského úřadu). Oba prostory jsou na Havlíčkově náměstí a jsou od sebe vzdáleny cca 1 minutu pomalé chůze.

Druhá část česko-rakouských čtení Muškáty za okny a děti ve sklepě (sobota 14.45 – 16) se bude konat v salonku 1, nikoliv v salonku 2 (v Kulturním domě Ostrov).