Výbuch kotle usmrtil muže

Slavičín - Šestačtyřicetiletý muž zemřel při výbuchu kotle na spalování bioodpadu ve slavičínské firmě. Zemřelý zaměstnanec soukromé firmy tam kontroloval nový kotel na spalování štěpky, který však zatím z neznámých příčin při práci explodoval.  K výbuchu mělo dojít při svařování. Ekologická katastrofa ani další výbuch podle policie nehrozí.

Tragédie se stala krátce před půl třetí. Skupinka dělníků pracovala v budově kotelny, která vytápí tamní sídliště. Pravděpodobně při instalování nového kotle na štěpku došlo k výbuchu. Jeden z dělníků utrpěl zranění, kterým přímo na místě podlehl. Pomoci už mu nemohli ani přivolaní záchranáři.

„Muž utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. Výbuch nezpůsobil požár a ani objekt kotelny výrazně nepoškodil,“ uvedl mluvčí hasičů Ivo Mitáček s tím, že příčinu neštěstí vyšetřují hasiči i policisté.

Podle policie šlo o šestačtyřicetiletého muže. Vyšetřovatelé týmu hasičů společně s kriminalisty zkoumají možné příčiny neštěstí. „Jasno bychom mohli mít ve večerních hodinách,“ řekl Mitáček.

Vydáno pod