Druholigový lídr padl ve Zlíně, Jihlava v moravském derby přehrála Brno

Jihlava, Zlín – Zbrojovka dál ve druhé lize tápe. Jediný gól ze začátku zápasu stačil Jihlavě na pokoření Brna. Zlín naopak překvapil drtivým vítězstvím nad do té doby vedoucím týmem tabulky Bohemians Praha.

Krize Zbrojovky pokračuje

Už více než dvě stě minut nevstřelili gól fotbalisté brněnské Zbrojovky. Po krátkém vzepětí, které přinesla výměna trenéra, tak opět upadají do hluboké krize a v druholigové tabulce jsou až čtrnáctí.

Na stadionu jihlavské Vysočiny vydržely Brňanům bodové naděje jen do čtvrté minuty. Před pokutovým územím napřáhl domácí Lukáš Vaculík a na střelu k pravé tyči brankář Doležal nedosáhnul. „V Jihlavě jsme chtěli navázat na výkony a výsledky z posledních utkání. Stavěli jsme na bojovnosti, ale rychlý gól po našich vlastních chybách soupeře uklidnil. Ten nás pak přehrával a měl další šance,“ nebyl příliš spokojený brněnský trenér Róbert Kafka.

Ani v druhém poločase nepřipomínala Zbrojovka tým, který se chce o body poprat. Hráči se nedokázali dostat do tempa a šance tak měli zase jen domácí. „Nějaké chyby jsem tam viděl, ale celkově jsem spokojený hlavně s výsledkem. Viděli jsme kvalitní druholigový fotbal. My se snažili hrát velmi aktivně a i když jsme nepřidali gólovou pojistku, zápas jsme zvládli,“ shrnul jednogólovou výhru Vysočiny její trenér Roman Pivarník.

Statistiky a sestavy:

FC Vysočina Jihlava – Zbrojovka Brno 1:0 (1:0)

Branka: 4. Vaculík. Žluté karty: 1. Komárek (JIH), 48. Velický (JIH) - 51. Koloušek (BRN), 82. Pašek (BRN), 90. Hromek (BRN). 

FC Vysočina Jihlava: Uvarenko - Karlík, Tlustý, Komárek, Šilinger - Vaculík (77. Gabriel), Jungr, Velický, Kučera - Mešanović, Tecl. Trenér: Roman Pivarník.

FC Zbrojovka Brno: Doležal - Pašek, Zbožínek, Polák, Kasálek - Borák (46. M. Sedláček), R. Buchta, Koloušek (89. Hromek), Tomeček - Šamánek (67. Došek), Švancara. Trenér: Róbert Kafka.

Rozhodčí: Nenadál - Ubias, Košec. Diváci: 2498.

  • Nástup obou týmů zdroj: http://www.fctescomazlin.cz http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/31/3007/300687.jpg
  • Tvrdý souboj o míč zdroj: http://www.fctescomazlin.cz http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/31/3007/300689.jpg
  • Tomáš Poznar se raduje z gólu Lukáše Motala zdroj: http://www.fctescomazlin.cz http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/31/3007/300692.jpg
  • Zlínští hráčí děkují divákům za podporu zdroj: http://www.fctescomazlin.cz http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/31/3007/300698.jpg

Zlín si poradil se střížkovskými Bohemians

Pražský tým v letošní sezóně na venkovním hřišti ještě neprohrál, Zlín se na svém stadionu musel hostujícím celkům na podzim sklonit zatím jen jednou, oba soupeři jsou navíc nejlépe bránícími týmy druhé ligy. Statistické výhledy ale v prvním poločase potvrzoval pouze Zlín. Hned z prvního útoku totiž dokázal střížkovského brankáře Wintera prostřelit Michal Šrom. V devatenácté minutě na dvougólový rozdíl pohodlně zvyšoval jednadvacetiletý Lukáš Motal, pro kterého to byla premiérová druholigová trefa. „Venku jsme vždy hrávali na brejky, dnes to ale nešlo, Zlín poctivě bránil i v situaci, kdy vedl o dva góly,“ vysvětloval trenér Bohemians František Barát.

NO COMMENT Góly Zlína (zdroj: ČT24)


S pozměněnou sestavou začali v druhém poločase lépe Bohemians a Zlín se tak na polovinu soupeře dostával jen sporadicky. Trpelivost se ale domácím vyplatila, v šedesáté minutě se do vyložené šance dostal ve vápně opět Motal a znovu nezaváhal. Sílu na odpověď už Střížkov nenašel a Zlín tak zvítězil 3:0. „Rychlá první branka nám hodně pomohla, mohli jsme se uvolnit a přitom jsme stále hráli agresivně a vytvářeli si další šance,“ byl spokojen domácí lodivod Alois Skácel. 

Statistiky a sestavy:

FC Tescoma Zlín – Bohemians Praha 3:0 (2:0)

Branky: 1. Šrom, 19. Motal, 61. Motal. Žluté karty: 22. Paciorek (ZLN), 40. Fenyk (ZLN), 78. Bača (ZLN). 

FC Tescoma Zlín: Kořínek - Malý, Jugas, Kubica, Jelínek - Paciorek (74. Elšík) - Šrom (60. Železník), Dobeš R., Motal, Švach - Poznar (66. Bača)

Bohemians Praha: Winter - Flachbart, Drsek, Macháček, Grznar - Penc, Demeter, Szabo (74. Šafránek), Fenyk - Duchnič (46. Huňa), Škoda (46. Šisler)

Rozhodčí: Ondráš - Dobrovolný, Peřina. Diváci: 2 284.


V dalším kole čeká Zlín paradoxně opět lídr tabulky. Porážka Střížkova totiž na první místo posunula Ustí na Labem. Zbrojovka se bude snažit najít ztracené sebevědomí v domácím zápase proti třetí Karviné.

Vydáno pod