Veselí jde do odvety s jedenáctigólovým mankem

Lubin, Veselí nad Moravou – Nepříliš výhodnou pozici mají do odvety třetího kola Poháru vítězek pohárů po zápase v Polsku házenkářky Veselí na Moravou. Zaglebii Lubin totiž podlehly vysoko 18:29. Pro postup by tak musely doma zvítězit ještě vyšším rozdílem.

Dovézt od východních sousedů přijatelný výsledek, který by dával šanci na postup, to byl cíl Veselských panenek před cestou do Polska. „Když prohrajeme třeba o dva góly, doma můžeme vyhrát výrazněji,“ narýsovala před zápasem postupový scénář křídelnice Lucia Súkenníková.

Tyto plány ale vzaly za své hned v úvodu pohárového utkání. Lubin snadno získal čtyřbrankové vedení a brankářka čtrnáctinásobného polského mistra Cvirková byla navíc pro střelkyně Veselí nepřekonatelnou překážkou. Vůbec se nedařilo tradičním oporám Flekové nebo Chmelařové. Střelecký prapor držela se šesti brankami jen Drotárová a čtyři góly přidala mladičká Rajnohová. „Naše zahozené příležitosti soupeř využil a dokázal je potrestat, náskok si zajistil hlavně úspěšnými brejky,“ hledal příčiny prohry veselský trenér Peter Sabadka.

Polský Lubin nakonec nad českými mistryněmi zvítězil 29:18. I když nepříznivý výsledek příliš naději do odvety nedává, Veselí se bude chtít o evropské osmifinále ještě poprat. „Výsledek úplně poměr sil neodrážel, měli jsme i světlé momenty. Nic nevzdáváme, se soupeřem můžeme hrát vyrovnanou partii,“ uzavřel optimisticky Sabadka.

Zaglebie Lubin - Britterm Veselí nad Moravou 29:18 (15:8)

Sestavy a počet branek:

Zaglebie Lubin: Cvirková, Malickiewiczová – Zalecna 4, Ziolkowská, Piekarzová, Cieplowská, Palganová, Semeňjuk-Olchawská 4, Obrusiewiczová 4, Jeličová 4, Orzeszká, Baderová, Jochymeková 2, Czarná, Pieleszová 4, Byzdrová 7.

Britterm Veselí: L. Černá, Zvoničová – Rajnohová 4, Kratochvílová, Drotárová 6, Jandásková, Vinklárková, Vyniatynskaja 3, J. Tomečková, Chmelařová, Fleková 1, Kočí 1, Súkenníková 3, Nevařilová.

Rozhodčí: Stanescu, Harabagiu (Rumunsko). Sedmimetrové hody: 7/6 - 4/0. Vyloučení: 3:6. Diváci: 550. 

Pohárová odveta je na programu v sobotu 12. listopadu v 17 hodin v hale ve Veselí nad Moravou.