Baník vyhrál na Žižkově 3:0 a opustil sestupové příčky

Praha - Fotbalisté Baníku Ostrava zvítězili v dohrávce 13. kola první ligy na hřišti konkurenta v boji o záchranu Viktorie Žižkov 3:0 a posunuli se z posledního na 13. místo tabulky. O první venkovní výhře rozhodli Slezané po hodině hry dvěma góly během dvou minut po standardních situacích kapitána Lukeše, vítězství v závěru pojistil z penalty Kraut. Žižkov prohrál potřetí za sebou a je předposlední.

Bojovný zápas nejprve přinesl hodně jiskření a divákům na stadionu zatrnulo, když žižkovský záložník Kalod po jednom z hlavičkových soubojů musel odjet do nemocnice. O co víc se na hřišti jiskřilo, o to méně úvod zápasu nabídl šancí. Domácí si dobře hleděli i útočníka Svěrkoše, největší ofenzivní hrozby Baníku, který Žižkov potrestal gólem v posledních čtyřech vzájemných zápasech.

Fotbal - FK Viktoria Žižkov - FC Baník Ostrava

Zápas se zlomil na ostravskou stranu až po hodině hry. Žižkovu se nejprve vymstilo, že aktivní Böhm nezakončil samostatný únik, z následné protiakce si Baník nachystal ráznou odpověď. Lukešův trestný kop dorazil zblízka do branky záložník Vašenda, který pak bouřlivě slavil svůj první ligový gól. Lukeš po dvou minutách poslal před branku míč tentokrát z rohu a také stoper Frydrych zažil ligovou gólovou premiéru.

Na dvojitý úder Baníku hledal Žižkov těžko odpověď. Domácí se stěží dostávali přes vysunuté napadání soupeře a jejich třetí prohra za sebou byla neodvratná. Ostravané naopak letos poprvé vezou ze hřiště soupeře výhru. V úplném závěru nejvyšší letošní vítězství Baníku ještě stvrdil střídající Kraut, který proměnil penaltu poté, co byl sám faulován v pokutovém území.

Viktoria Žižkov - Baník Ostrava 0:3 (0:0)
Branky: 60. Vašenda, 62. Frydrych, 89. Kraut z pen. Rozhodčí: Drábek - Mencl, Gallo. ŽK: Kalod, Šťastný, Böhm - Greguš. Diváci: 2485.

Vydáno pod