Dálkoví plavci se se sezonou rozloučili v Krnově

Krnov - Dálkoví plavci se letos opět loučili se sezonou na pětadvacetimetrovém bazénu Krnově. Tradiční velká cena přilákala na start většinu českých reprezentantů v čele s Janou Pechanovou, která si na letošním mistrovství světa zajistila účast na olympijských hrách v Londýně v příštím roce.

Jana Pechanová potvrdila roli první dámy českého plavání i v Krnově. Výsledný čas na pětikilometrové trati 58 minut a 4 sekundy sice zůstal minutu za jejím vlastním rekordem, po dvoutýdenním tréninku byla ovšem česká reprezentantka se svým výkonem spokojena. V myšlenkách už má Jana Pechanová především srpnovou olympiádu, které podřídí přípravu na příští ročník. V Londýně by chtěla bojovat o medaili. „Do té doby se může stát spousta věcí. Já doufám, že budu zdravá, že budu připravená. Pokud tohle všechno se mi splní, tak pak bych chtěla bojovat o ty nejvyšší příčky. Všichni jedeme bojovat o medaile,“ říká.

Velká cena Krnova (zdroj: ČT24)

Mužské kategorii dominoval Jan Pošmourný, který dohmátl v čase 53 minut a 49 sekund. Za zády nechal několikanásobného mistra světa – Kazacha Jurije Kudinova i dva české konkurenty v boji o olympijskou nominaci Rostislava Vítka a Libora Smolku. „Ten čas jsem si takhle nějak představoval. Čekal jsem, že kluci budou plavat rychleji. Čekal jsem větší drama, ale já jsem si celý závod držel to tempo a bylo to na pohodičku,“ řekl po závodě Jan Pošmourný. Zkrácený záznam z velké ceny Krnova s portréty nejúspěšnějších českých reprezentantů můžete sledovat zítra na čtyřce a to od 16 hodin a 35 minut.

Vydáno pod