Jihlavská část Bedřichov má problémy s toulajícími se psy

Jihlava - V jihlavské čtvrti Bedřichov ohrožují obyvatele velcí psi. V polorozpadlém bývalém statku žije problematická rodina, která často nechává své psy bez dozoru. Ti už mají na kontě několik napadení.

Špína, nepořádek, polorozpadlé stavení a sociálně nepřizpůsobiví obyvatelé, kteří často nechávají své psy bez dozoru. Tak to vypadá v lokalitě Reindlerův dvůr, v jihlavské čtvrti Bedřichov. To by samo o sobě nemuselo nikomu vadit, ale kolem statku vede veřejná cesta. „Lidi sem chodí venčit pejsky a ze strany těchhle psů, protože se jedná o velký plemeno, tu dochází k napadání,” vysvětluje problémy spojené s tímto místem strážník městské policie Petr Procházka.

Ze statku dříve utíkali také koně, ale problémy tady nejsou pouze se zvířaty. „Je tady dost nebezpečných předmětů, ropných produktů, akumulátorů, které tady jsou z nějaké činnosti z předešlých let nebo desetiletí,” dodává další z policistů Jaroslav Dřevo.

Výjezdy policistů do této lokality jsou na denním pořádku, strážníci si ale stěžují, že mají jen omezené možnosti zasáhnout. Psi totiž mají zákonná očkování a i koně měli veškeré doklady v pořádku. "Jsou to problematický osoby a víceméně se o ně nestarají a nechávají to tady svévolně bez dozoru,” dodává Procházka.

Majitele psů se nám dnes nepodařilo zastihnout, od jeho souseda Karla Pazmaně jsme se dozvěděli, že připravuje pro psy kotce, aby se už případy napadení a útěky psů neopakovaly.