Brněnská radnice se již tradičně otevřela občanům i na Vánoce

Brno - Brňané mohli část dnešního dne strávit v prostorách radnice. Vánoce na Brněnské radnici jsou už více než deset let tradicí. Lidé si mohou prohlédnout běžně nepřístupné prostory, promluvit si s primátorem města. Pro děti je připraven kulturní program, vánoční dílny a soutěže.

Stovky lidí dnes daly přednost prohlídce vánočně vyzdobených prostor radnice před ruchem obchodních domů. „Myslím si, že je to ojedinělá příležitost, kdy se mohou lidé podívat nejen na skvosty té budovy, ale i do míst, kde byli slavní lidé, kteří navštívili město Brno,” vysvětluje záměr radnice primátor Roman Onderka. Návštěvníci si mohli prohlédnout sněmovní sál s restaurovanými freskami nebo místnosti, ve kterých pracuje primátor města. Ten dnes úřadoval i se svým dvouletým synem.

K vidění byl také největší dřevěný betlém ve Evropě. Postavy, které vytvořil sochař Jiří Halouzka, jsou v životní velikosti a každá je vyřezaná z jednoho stromu. Děti zdobily stroměček a soutěžily. „Celý program se odehrává kromě nové radnice také v jiných částech města. Dům umění je zapojen, knihovna Jiřího Mahena nebo Moravské zemské muzeum také,” vyjmenovává místa oslav mluvčí magistrátu Pavel Žára.

Vánoce na brněnské radnici zakončí v sedm hodin večer tradiční ohňostroj.

Vydáno pod