V Brně začala přehlídka Ignis Brunensis

Brno - Brno včera zažilo první soutěžní ohňostroj letošní přehlídky Ignis Brunensis. Svoje umění předvedli pyrotechnici z pražského studia Flash Barrandov. Jejich dvacetiminutové vystoupení sledovalo od brněnské přehrady asi 130 000 lidí.

Nenápadné prskání i velkolepé barevné deště. Pražští pyrotechnici svou včerejší show na brněnské přehradě okouzlili přes sto tisíc návštěvníků. „Hrozně se mi to líbilo, opravdu, ta hudba byla perfektní a ty efekty také,“ liboval si jeden z přihlížejících.

Představení pojmenovali jeho tvůrci Follow me - Následuj mne a diváky provedlo stvořením planety Země a života na ní. „Použili jsme motivů z výpravných filmů jako je Jurský park, Dobytí ztracené archy nebo Ztracený svět,“ přibližuje designér show Jaroslav Štolba.

Na bezproblémový průběh celého večera dohlížely desítky policistů a strážníků. Až na jednu menší potyčku po skončení představení ale moc práce neměli. „Byl poměrně klid a nenastaly žádné větší komplikace. Nemuseli jsme řešit žádnou rvačku, ani to, že by se některý z neukázněných návštěvníků snažil dostat do vody a doplavat až k pontonu, jak se to v předchozích letech stávalo,“ uvedla mluvčí Městské police Brno Denisa Kapitánčiková.

Na další ohňostroj se Brňané mohou těšit už v sobotu. Na přehradě své číslo předvedou soutěžící z Itálie.