3D snímky těhotných žen na Brněnsku

Brno - Prohlédnout si 3D snímek svého miminka mohlo několik těhotných žen z Brněnska na neobvyklém místě – v garáži na vrakovišti. Ojedinělou akci připravila režisérka Daniela Matějková. Přístroj většinou dostupný jenom ve sterilních ordinacích se přestěhoval do garáže i s lékařskou obsluhou. "Teď se díváme se na miminko ze všech stran, protože obličejík schovává za pupeční šňůru, se kterou si hraje," prozrazuje jeden z přítomných lékařů.

Snímky z 3D ultrazvuku si lékař ani maminky nenechávaly jenom pro sebe. Kdo se k monitoru počítače nedostal, mohl ještě nenarozené chlapečky a holčičky pozorovat na plátně, kam je promítal projektor. „Prohlídla jsem si svoje miminko, které jsem naposledy viděla před třemi týdny a prohlédla si konkurenci,“ povídá jedna z budoucích maminek. Jiná považuje celou akci za velmi milou, zejména chvíle, kdy si může prohlédnout i ostatní děti.

Vedle předporodní techniky byla stejně důležitou součástí večera i hudba, která vychází z tlukotu srdce. Tedy z toho, co nenarozené děti slyší velmi intenzivně a nepřetržitě. „Upřímně řečeno je to trochu bláznivá věc, ale já mám ráda, když se věci tak trochu staví na hlavu,“ sdělila organizátorka akce Daniela Matějková. Včerejším večerem party zcela neskončila. Těhotná organizátorka ji chce totiž použít ve svém dokumentárním filmu.